“‘Waardering voor bedrijven met aandacht voor maatschappelijke doelen”

Wethouder Petra van der Wereld van gemeente Kaag en Braassem roemt organisaties die oog hebben voor maatschappelijke doelen. ‘Op kleine schaal, zoals sponsoring van de lokale sportvereniging, of op grote schaal zoals Univé met de actie ‘Samen met Univé’ doet. Als lokaal bedrijf sta je op deze manier ook echt midden in de samenleving.’

Jury
Van der Wereld nam onlangs deel aan het juryoverleg van dit initiatief van Univé. Samen met de andere juryleden, allen inwoners van Kaag en Braassem, selecteerde ze de projecten en/of goede doelen uit een keur van door inwoners van de gemeente ingediende projecten. ‘Persoonlijk heb ik gekeken naar organisaties waar je niet veel over hoort. Elke (vrijwilligers)organisatie doet op zijn manier veel goeds voor de samenleving. Mijn top vijf is een mix van projecten die een breed terrein beslaan.’

Samen met Univé
Samen met Univé is een lokaal project van verzekeringsmaatschappij Univé, waarbij een goed doel in aanmerking komt voor €5.000. ‘Ik volg deze actie al een paar jaar en vind het een eer dat ik dit jaar voorzitter mag zijn van de jury. Met mijn keuze voor doelen die niet zo erg in de spotlights staan, pleit ik voor meer bekendheid van deze organisaties. Er wordt zoveel georganiseerd in onze gemeente waar niet iedereen weet van heeft. Uit de goede doelen die ingediend waren, heb ik een top-tien samengesteld. Deze heb ik afgepeld tot vijf: wat sprak mij aan, wat niet. Ik heb een gedegen besluit genomen,’ aldus de wethouder.

Gekozen doelen
Met het juryoverleg zit de taak voor de wethouder erop, het is vanaf 29 april tot 2 juni aan de inwoners van Kaag en Braassem om het beste doel uit te kiezen. Elke inwoner mag een stem uitbrengen. Stemmen van Univéklanten tellen dubbel. Heeft u een woonverzekering bij de maatschappij, dan telt uw stem zelfs drie keer mee. Het doel met de meeste stemmen kan het ingediende doel realiseren.

De door de jury gekozen projecten van goede doelen zijn: reddingsvesten voor sloeproeivereniging Sloepweesje in Hoogmade, het opknappen van de waterspeelplek bij Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering, donatie aan werkgroep Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem, donatie aan Voorleesexpress Kaag & Braassem en het vernieuwen van het dak van de Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering.