Werk/klus lokaal voor de jonge maker.

Omschrijving:

Mijn maatschappelijk doel is het opzetten van een openbaar werk/klus lokaal in Roelofarendsveen, waar jonge makers (onder begeleiding van ouders en/of vrijwilligers) hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en lekker kunnen knutselen en klussen aan allerlei ideeën. Denk hierbij aan het maken van speelgoed, vliegtuigjes, kostuums, mini meubels, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit kan natuurlijk met lekker “ouderwets” hout en plastic bewerken, maar ook nieuwe technieken als 3D printen kunnen hierbij aan bod komen.

Een dergelijk lokaal kan gebruikt worden als openbare knutselplek, maar is ook erg geschikt voor het geven van workshops, lessen en partijtjes. Je ziet steeds meer creatieve initiatieven in het land (fablabs, maker education, etc.) en in steden worden er steeds meer openbare werkplaatsen geopend, zoals MakerSpace Leiden. De reden waarom ik het belangrijk vind om dit doel te realiseren, heb ik hieronder omschreven.

De jeugd groeit op in een digitale wereld, waarbij de digitale techniek voor niets staat. Alles is te koop en we leren steeds minder om huis, tuin en keuken problemen op te lossen of kleine klusjes te doen in huis, vaak door het gebrek aan een stukje zelfvertrouwen. We leren niet meer te creëren met onze eigen handen en ons eigen inbeeldingsvermogen, terwijl dit enorm belangrijk is. Kinderen zitten vol met prachtige ideeën en door te knutselen en klussen kunnen kinderen hun creativiteit en motoriek ontwikkelen. Ook geeft het maken/realiseren van je eigen ideeën enorme voldoening en geeft veel zelfvertrouwen. Ik zou dan ook m.b.v. een klus/werk lokaal kinderen de mogelijkheid willen geven om hun creativiteit een vrije baan te geven en deze te ontwikkelen.

Doelgroep:

Kinderen tussen de ±8 jaar tot ±17 jaar uit de omgeving (Roelofarendsveen, Nieuw Wetering, Oude Wetering, Leimuiden, etc.). Op basis van sociografische gegevens van Roelofarendsveen per 1 januari 2018 wonen er ruim 1.200 kinderen in deze leeftijdscategorie, alleen al in Roelofarendsveen (grove schatting).

Details:

Ten behoeve van:

  • Bjorn de Wagenaar

Locatie(s):

  • Roelofarendsveen

Doelgroep(en):

  • Spelen & Leren

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Werk/klus lokaal voor de jonge maker. Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

Er zijn nog geen reacties geschreven. Bent u de eerste die een reactie schrijft?

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.