Veiligheid voor alles

Omschrijving:

Onze sloeproeivereniging is sterk groeiende. Sinds onze verhuizing naar de tennisvereniging in Hoogmade vorig jaar, zijn wij inmiddels een gevestigde orde binnen de aangeboden sporten in Hoogmade e.o.

Onze heren 1 roeien al jaren in de hoofdklasse van Nederland. De dames hebben dit inmiddels ook bereikt! Binnen 3 jaar al op het hoogste niveau. We zijn hier ontzettend trots op. Dit kenmerkt wel de sfeer binnen onze vereniging. Het is een hechte groep waar iedereen zich snel thuisvoelt.

Door deze enorme groei kunnen wij dit jaar 4 wedstrijdteams mee laten doen in het Nederlands klassement. Het probleem is alleen dat we verplicht zijn om in elke sloep (inmiddels 3, een 4e op komst) reddingsvesten te hebben. Deze konden we de afgelopen jaren altijd met elkaar delen, omdat we niet op dezelfde momenten aan wedstrijden deelnamen. Dit zal voor dit jaar anders zijn en daardoor zouden we graag iedere sloep willen voorzien van eigen reddingsvesten, om zo ook de veiligheid van onze sloeproei(st)ers te garanderen.

Voor onze dan relatief kleine vereniging is het een enorme kostenpost om in 1x de 30 benodigde professionele vesten te kunnen aanschaffen. Zeker omdat we afgelopen jaar al meerdere grote uitgaves gedaan hebben. U kunt dan denken aan een nieuwe container voor opslag, 6 nieuwe roeiriemen en wedstrijdkleding voor onze roeiers. Daarom zouden we graag deze donatiemogelijkheid van Univé willen aangrijpen om deze verplichte veiligheidsmiddelen aan te kunnen schaffen voor onze leden voor Stichting Sloepweesje.

Doelgroep:

Onze vereniniging kenmerkt zich juist door de varietiteit aan mensen uit onze samenleving. Iedereen roeit met elkaar. De statushouder zit net zo makkelijk naast de CEO van een miljoenenbedrijf. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen wie dan ook. Bij ons kan de jeugd, de 65 plusser en de minima gratis sporten. We staan graag open voor iedere doelgroep. Onze vereniging bestaat uit leden vanuit de gehele regio. Ze komen zo’n beetje uit ieder dorp of stad om Hoogmade heen.

Details:

Ten behoeve van:

 • Stichting

Locatie(s):

 • Hoogmade

Doelgroep(en):

 • Sport & Ontspanning
 • Vervoer & Veiligheid

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Veiligheid voor alles Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

18 reacties
 • Rene de Boer
  Geplaatst op 16:58h, 18 januari

  Als we zinken, laat ons dan niet verdrinken!

 • Kim van de Giessen
  Geplaatst op 17:08h, 18 januari

  Ik ben sinds kort lid van deze leuke vereniging. Juist doordat iedereen zo betrokken is en zich inzet komen we een heel eind; schuren, schilderen, stallen in de winter etc. Helaas gaat voor niets de zon op en kunnen we dit sponsorgeld goed gebruiken om veilig te kunnen roeien :-). Ik duim en hoop dat we kans maken op dit mooie geldbedrag :-).

 • Chris Hesseling
  Geplaatst op 17:51h, 18 januari

  De reden dat ik vind dat deze vereniging de 5000 euro verdiend.
  Het is een hele sociale club waarbij niet gekeken wordt naar af of herkomst, iedereen die enthousiast is kan er komen roeien.
  Zo roeien er ook diverse status houders afkomstig uit Syrië en Iritrea.
  De club groeit behoorlijk en kan door de snelle groei moeizaam de financiële middelen verwerven om de groei bij te houden.
  Ook het onderhoud wordt in eigen beheer gedaan allemaal vrijwillig.
  De contributie is laag om de toegankelijkheid voor iedereen te behouden.
  Dit is voor mij de reden om de 5000 euro aan sloeproeivereniging het Sloepweesje toe te kennen.

 • Linda
  Geplaatst op 12:25h, 19 januari

  Met ons veilige nieuwe vest, nog iets sneller dan de rest 🙂

 • R. Soullie
  Geplaatst op 17:08h, 28 januari

  Deze bijdrage zou onze vereniging zo helpen om het betaalbaar, toegankelijk en vooral veiliger te houden voor alle leden!

 • Suzanne
  Geplaatst op 17:36h, 28 januari

  Deze enthousiaste club van roeiers, die met elkaar de handen uit de mouwen steekt om een gezonde vereniging te kunnen zijn en blijven verdient dit duwtje in de rug!
  Laat ons niet zinken!

 • Jim van Tol
  Geplaatst op 17:37h, 28 januari

  Voor een fitte en gezonde samenleving is het belangrijk dat mensen gaan bewegen en blijven bewegen. Dit moet wel op een veilige manier gebeuren. Bij onvoorziene omstandigheden is het dan op het water wel belangrijk dat er reddingsmiddelen aanwezig zijn. Dus kom maar op met die reddingsvesten.

 • Pieter Bogaards
  Geplaatst op 18:58h, 28 januari

  Mooie club roeiers en roeisters die het verdienen om veilig aan wal te komen.
  Meestal roeien we op rustig water, maar onlangs was het behoorlijk spectaculair en dan is het helemaal gaaf om te roeien. Had wel fijn geweest als we toen een goed zwemvest hadden gehad. Veiligheid voor alles !

 • Wilma
  Geplaatst op 19:01h, 28 januari

  Wij zijn verzekerd van redding door Univé ,want dankzij de nieuwe reddingsvesten varen zij altijd met ons mee.

 • Norbert
  Geplaatst op 21:05h, 28 januari

  Een veilige en gezellige vereniging voor Iedereen is het doel. Het enthousiaste bestuur is zeer begaan met de jeugd/jong en oud / statushouders iedereen is welkom en wordt bij deze roeivereniging met geduld en passie getraind voor de bijzondere wereld van sloeproeien. De groei is geweldig maar zonder de steun van vrijwilligers en sponsors is het bijzonder moeilijk om al het materiaal up to date te blijven houden. Deze financiële steun zou echt geweldig zijn om de sloeproei vereniging weer een stap verder te helpen voor jaren met de zwemvesten. Alvast hartelijk bedankt van een zeer enthousiaste sloeproeier. Norbert

 • Frem Slof
  Geplaatst op 21:23h, 28 januari

  Een veiliger gevoel in de sloep door middel van de nieuwe zwemvesten doet iedereen sneller roeien.
  Zodat er met nog meer plezier geroeit kan worden en zelfs nog betere resultaten gehaald gaan worden.
  Help het sloepweesje aan de bijdrage.

 • Sven Aalten
  Geplaatst op 22:20h, 28 januari

  Met 5000 extra van Univé
  komt ‘Het Sloepweesje’ in plané!
  (En met die nieuwe reddingsvesten
  blijven dan niet enkel de roeiers
  boven water ; )

 • Anges van der Meer
  Geplaatst op 22:12h, 29 januari

  De vereniging blijft groeien waardoor er meer hardware nodig is. De zwemvesten zijn vooral voor de veiligheid, maar….. Als we hierdoor met meer boten tegelijk aan een wedstrijd mee kunnen doen, is dat geweldig voor de teamspirit!

 • Wendy
  Geplaatst op 19:43h, 07 februari

  De eerste wedstrijd van dit seizoen doen we mee met vier teams, hoe gaaf is dat!
  Heel belangrijk dat we voor iedere roeier in de sloep een goed zwemvest hebben.
  Veiligheid boven alles! zodat we na de wedstrijd met elkaar vol trots een toast kunnen uitbrengen op onze mooie vereniging.

 • Dominique Schuitmaker
  Geplaatst op 20:01h, 07 februari

  Een hele fijne,gezellige en gemotiveerde vereniging. Als 1 van de dames van het nieuwe team die dit jaar mee gaat doen aan enkele wedstrijden staat veiligheid natuurlijk voorop!! Met deze steun in (om) de rug van Univé komt ons doel steeds dichterbij. Ze zeggen wel “roeien met de riemen die je hebt” alleen horen hier de verplichte reddingsvesten ook bij. Duimen,duimen,duimen…

 • Johan de Haas
  Geplaatst op 10:51h, 23 februari

  Lekker buiten sporten in teamverband met authentieke oude sloepen ( wat een leuk beeld geeft op het water maar ook bijdraagd qua cultureel historische waarde). Onderhoud vraagt dan ook veel tijd en drukt op de financiëlemiddelen, dan mag de veiligheid natuurlijk niet uit het oog verloren worden en zijn gekeurde reddingsvesten een belangrijk onderdeel van de uitrusting.

 • Yvon Nuyten
  Geplaatst op 12:27h, 03 maart

  Super mooie, gezellige en sociale vereniging die compleet geleid wordt door vrijwilligers en waar iedereen zijn steentje bijdraagt en waar iedereen welkom is! Zou super zijn als dit initiatief beloond wordt, thnx x

 • Petra
  Geplaatst op 17:03h, 03 maart

  Geef ons een vest, doen wij de rest!