Training van vrijwilligers – Hospice Amandi

Omschrijving:

Hospice Amandi realiseert in Nieuwe Wetering een hospice, een huis met liefdevolle zorg voor mensen die gaan sterven. Deze zorg wordt gegeven door professionals, maar vooral door familie, mantelzorgers en vrijwilligers.

In totaal zullen er straks zo’n 80 vrijwilligers nodig zijn. Dat doen deze mensen geheel belangeloos, vanuit hart en ziel. Om hen te ondersteunen in de zorg bij de stervenden is een training nodig om de gasten op fysiek, sociaal, emotioneel en spiritueel niveau bij te staan. Een bijdrage voor de training van een groep vrijwilligers zou heel hartelijk welkom zijn!

Doelgroep:

De vrijwilligers zijn afkomstig uit alle dorpen in Kaag en Braassem. Door de vrijwilligers goed te trainen kunnen zij de inwoners van Kaag en Braassem die te gast zijn in het hospice beter ondersteunen. De vrijwilligers leren goed te communiceren met de gasten, af te stemmen op hen, en te ervaren wat de omgang met deze groep mensen doet met hun eigen verlies en rouw.

Als de vrijwilliger daar goed zicht op heeft, dan kunnen zij de ander beter bij staan in het stervensproces. De doelgroep zijn dus primair de vrijwilligers, maar komt ten goede aan alle gasten in het hospice.

Details:

Ten behoeve van:

 • Stichting

Locatie(s):

 • Rijpwetering
 • Nieuwe Wetering
 • Kaag
 • Oud Ade
 • Rijnsaterwoude
 • Hoogmade
 • Leimuiden
 • Woubrugge

Doelgroep(en):

 • Zorg & Welzijn

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Training van vrijwilligers – Hospice Amandi Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

12 reacties
 • G. Bartels
  Geplaatst op 13:29h, 31 januari

  Blijf het Hospice Amandi volledig ondersteunen. Voor de gehele gemeente Kaag en Braassem een must om dit alles te realiseren. Hopelijk kan men in 2019 openen, dus een bedrag van €5.000,00 is meer dan ooit, nu, gewenst! Veel andere stichtingen hebben Hospice Amandi al geldelijk beloond.

 • R. Brunt
  Geplaatst op 15:50h, 08 februari

  Aan een hospicehuis is nu maar zeker in de toekomst (langer thuiswonenende ouderen en kleinere gezinnen) meer behoefte en vraag. Ondersteun daarom van harte dit verzoek.

 • D. Roos
  Geplaatst op 22:06h, 08 februari

  Al jaren lid van unive. Vorig jaar ook verzoek ingediend voor het bedrag van unive voor hospice amandi…helaas niet toegewezen. Hoop dat dit jaar meer succes heeft, omdat zo n huis zo van toegevoegde waarde kan zijn voor onze gemeente. En wat is dan waardevoller, dan dat het geld besteed wordt aan goed opgeleide vrijwilligers, die iedereen van dienst kan zijn die het op dat moment nodig heeft.. het kan nl iedereen gebeuren, die ondersteuning nodig heeft in mindere periodes in het leven..

 • P. van Rijn
  Geplaatst op 22:56h, 08 februari

  Met deze financiële injectie zou de maatschappelijke betrokkenheid van de Univé mooi vormgegeven kunnen worden binnen onze gemeente. Gezamenlijke woorden voor Univé en Amandi: Verbondenheid. Respectvol. Zorgen voor.

 • P. van Emmerik
  Geplaatst op 16:00h, 09 februari

  Het trainen van de vrijwilligers van het Hospice is een belangrijk item voor deze organisatie in oprichting. Als straks de bouw gerealiseerd is komt de uitdaging om 7 dagen per week – 24 uur per dag iemand aanwezig te hebben die kennis van zaken heeft. Palliatieve zorg verlenen is mooi maar serieus werk. De (rond de 6O ? ) vrijwilligers moeten in 2018 dus aan het werk om de serieuze kanten van het vak alvast onder de knie te krijgen. Als voormalig opleidingscoördinator bij de politie weet ik wat dat betekent. Klaslokalen – docenten – voorbereidingstijd – lesmaterialen – een kacheltje in de winter of een verkoeling in de zomer. Brengen de cursisten straks hun eigen bammetje mee – of kan er een broodje af? Een bijdrage, hiervoor gelabeld, is beslist geen weggegooid geld!

 • Wendelien sluis
  Geplaatst op 20:31h, 09 februari

  Heel belangrijk voor onze gemeente! Prachtig doel om mensen een waardige laatste levensperiode te kunnen bieden! Absoluut geen “weg gegooid” geld!

 • Marion Obdeijn
  Geplaatst op 23:48h, 11 februari

  Iedereen wil graag, indien nodig, betrokken mensen aan het bed.
  Ze zitten als onbetaalde vrijwilliger aan je bed maar willen graag regelmatig geschoold worden om dit werk
  zo goed mogelijk te kunnen doen. En die cursus volgen kost geld.

 • wim huigsloot
  Geplaatst op 19:24h, 13 februari

  Het zou prachtig zijn als dit goede doel een donatie krijgt , het is voor de gemeente en zijn inwoners.
  die verrijkt worden meteen HOSPISE en die met vrijwilligers instand wordtt gehouden.

 • Mevrouw A. Mos-Schipper
  Geplaatst op 14:43h, 23 februari

  Omdat ik vind dat het aan een behoefte voldoet die hier erg nodig is. Het is inmiddels een begrip geworden in omgeving Kaag en Braassem. Ik zou graag zien dat het doel uiteindelijk gerealiseerd zal worden.

 • Dineke Ooms
  Geplaatst op 15:12h, 27 februari

  Mooi als het hospice met goed getrainde vrijwilligers aan de slag kan met het mooie werk.
  De donatie zou prima besteed zijn.

 • Hilde koudijs
  Geplaatst op 18:46h, 27 februari

  Voor inwoners heel belangrijk dat dit hospice er is. Belangrijk dat er budget is om vrijwilligers te trainen.

 • Leny van der Meer
  Geplaatst op 21:25h, 27 februari

  Ik zou graag vrijwilliger Willen worden ik zou het leuk vinden om mensen te helpen en te steunen waar het nodig is