Stichting Wooninitiatief MOIER

Omschrijving:

Wij zouden de donatie gebruiken voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte van ons woonproject waar jong volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme gezamenlijk kunnen (leren) koken, eten, chillen en gezellig samen kunnen zijn. Daar is nog een hele inrichting nodig, zoals tafels, stoelen, banken, kasten en een keukeninrichting.

Doelgroep:

Twaalf jong volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Details:

Ten behoeve van:

 • Stichting

Locatie(s):

 • Roelofarendsveen

Doelgroep(en):

 • Zorg & Welzijn

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Stichting Wooninitiatief MOIER Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

9 reacties
 • A. Jehee
  Geplaatst op 09:52h, 09 februari

  Dit initiatief steunt jong volwassenen zelfstandig te wonen en een veilige plek te hebben naar de toekomst. Dit op zichzelf is al heel belangrijk voor deze kwetsbare groep. Met de zeer betrokken zorgaanbieder is het een perfecte club die juist in de opstartfase ( lees het betrekken van de nieuwe woningen en gemeenschappelijke ruimte ) extra steun kan gebruiken. Ik hoop dat jullie daar aan mee willen werken.

 • Jannie van Zanten
  Geplaatst op 10:47h, 10 februari

  Dit doel bied jongeren met een beperking een kans om zelfstandig te wonen. In de buurt waar ze nu wonen en dicht bij hun werk/dag besteding. Het geeft ze een kans zelfstandig mee te draaien in de maatschappij. .

 • Peter meijer
  Geplaatst op 10:30h, 11 februari

  Mooi project voor deze jongeren. Krijgen hier een kans om “zelfstandig” te kunnen wonen in een woonwijk. Door inzet van ouders en hulp van andere. Top

 • Deejee Meijer
  Geplaatst op 10:44h, 11 februari

  Leuk project! Zeker nodig voor deze doelgroep! Ze verdienen ook een mooie plek om te wonen!

 • Paul Hoogenboom
  Geplaatst op 10:18h, 13 februari

  Prachtig initiatief van Ellen de Jong!
  Mijn zus Kitty gaat ook wonen in deze groep, erg fijn dat ze zo haar eigen plekje kan krijgen en zich verder kan ontwikkelen.. mensen met Autisme kunnen vaak meer dan iedereen denkt, dit initiatief zorgt er voor dat mensen zicht kunnen ontplooien met professionele hulp van Aumazorg.
  Nu nog de gezamenlijke ruimte inrichten met behulp van donaties en sponsoren zodat we daar een warme gezellige ruimte van kunnen maken…

 • Kim Wesselman
  Geplaatst op 18:33h, 13 februari

  Mijn zusje mag hier komen wonen. Super dat er eindelijk een plek is voor mensen die een beperking hebben en de nodige ondersteuning krijgen. Dit is hier in de regio bijna niet te vinden. Ik vind het super dat dit project er gekomen is!

 • Angela
  Geplaatst op 13:26h, 14 februari

  Geweldig project.
  Deze lieve mensen verdienen het om ook een eigen plek te hebben.

 • Ricardo de Jong
  Geplaatst op 16:03h, 14 februari

  Prachtig initiatief! Mijn broer krijgt eindelijk een plekje voor zichzelf waar hij kan gaan genieten van zijn leven! Er wordt op dit moment hard gewerkt om een groep te creëren die zelfstandig, maar toch ook gezamenlijk gaat wonen in het complex. En met succes, mijn broer heeft er enorm zin in! Nu is er nog geld nodig om een gezellige en functionele, gezamenlijke ruimte te maken voor het wooninitiatief. Dit lijkt mij een prachtig doel om het geld aan te doneren!

 • RC van Egmond
  Geplaatst op 12:38h, 23 februari

  Voor veel mensen met een beperking is het erg moeilijk om op eigen benen te staan. Naast dat dit bij ouders/mantelzorgers een zeer zware zorg is, is het vaak moeilijk om zelfstandig te zijn en niet geïsoleerd te raken.

  Initiatieven als deze zijn daarom voor deze doelgroep echt goud waard. Het geeft een stukje vrijheid, biedt rust bij de ouders en is een enorme stap om zelf zo volwassen mogelijk te leven. Juist nu bij overheid en gemeentes de potjes steeds leger zijn om projecten als deze op te zetten of te ondersteunen. En reken maar dat er heel veel bij komt kijken!

  Voor veel verenigingen en clubs is geen budget meer om mensen met een beperking iets te bieden. Kijk bijvoorbeeld naar VTV in Leiden. Daarom mag dit project echt gekoesterd worden en verdient het alle mogelijke hulp. Zo kunnen deze 12 jong volwassen ook zo volwassen als mogelijk gaan genieten van hun eigen mooie huisje. En reken maar dat ze ondanks alle zorgen en beperkingen, nog altijd het beste zijn in het genieten!