Project: Samen muziek maken.

Omschrijving:

Het doel van het project is om de scholieren / inwoners van Hoogmade en Woubrugge kennis te laten maken met muziek.
Door middel van een aantal workshops willen we de deelnemers algemene muzikale vorming geven en daarnaast hoe leuk het is om gezamenlijk muziek te maken. Bovendien blijkt dat het maken van muziek o.a. de concentratie en rust/welzijn ten goede komen.

Na deze workshops bieden wij de verdere geïnteresseerden een muzikale opleiding aan bij onze vereniging. Ze krijgen daarvoor een instrument en leermiddelen in bruikleen. De eerste (groeps)lessen zijn gratis.

Doelgroep:

De eerste workshops willen wij geven aan de scholieren van Hoogmade en Woubrugge. We hebben inmiddels al een start gemaakt met workshops voor de kinderen van de BSO in Woubrugge. En het geven van zgn. “open” lessen aan scholieren van de basisschool in Woubrugge.

Bij gebleken succes en voldoende middelen willen wij dit ook in de gemeente Rijpwetering gaan organiseren / starten.
We willen starten met de scholieren op de verschillende basisscholen van deze gemeentes. En daarna voor de inwoners (zoals de ouders) die hierdoor ook geïnteresseerd zijn geraakt voor het samen muziek maken.

Details:

Ten behoeve van:

 • Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade

Locatie(s):

 • Rijpwetering
 • Hoogmade
 • Woubrugge

Doelgroep(en):

 • Sport & Ontspanning

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Project: Samen muziek maken. Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

4 reacties
 • Marianne Bax
  Geplaatst op 02:07h, 03 maart

  Muziek is voor iedereen en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Niet alle mensen hebben de mogelijkheid kennis te maken met muziek. Op deze manier wordt dat beter mogelijk gemaakt.

 • Corine van der Meer
  Geplaatst op 17:26h, 03 maart

  De muziekvereniging heeft nieuwe leden nodig en dit project jan daaraan bijdragen.

 • Willy Bon
  Geplaatst op 13:49h, 04 maart

  Een heel mooi initiatief. Het is heel belangrijk, dat kinderen al vroeg kennis kunnen maken met muziek en ondervinden hoe leuk het is om samen muziek te maken.
  Bovendien is uit onderzoek gebleken, dat muziek de concentratie van kinderen verbetert. En dit komt weer ten goede bij het leren / de studie van de kinderen.

 • Lauris Beets
  Geplaatst op 15:36h, 06 maart

  Een heel goed plan en prima om zo met muziek in aanraking te komen.