Natuurbelevingstuin De Bult

Omschrijving:

Nieuwe waterpomp en opknappen waterspeelplek op De Bult.

Onze ‘snertplek’ (waterspeeltuin) is nodig toe aan een opknapbeurt! Zo is de waterpomp nodig toe aan vervanging. Wij willen onze defecte pomp graag vervangen door een robuust geconstrueerde rvs waterpomp. Daarnaast moet het riet dat in de speelplek groeit worden weggehaald en het zand opnieuw aangevuld. Daarna kan er weer lekker gespeeld worden door de kinderen van Kaag & Braassem. Want zeg nou zelf: er is toch niets leukers dan spelen met water en zand?

Doelgroep:

Alle kinderen van Kaag & Braassem en omstreken.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Daarom heeft de waterspeelplek een belangrijke functie in onze natuurbelevingstuin. Een deel van ons perceel is (ondiep) afgegraven zodat het water daar vrij spel heeft. Kinderen kunnen op die plek naar hartelust kliederen met water en zand. Het heet niet voor niets de´snertplek´.

Details:

Ten behoeve van:

 • Stichting

Locatie(s):

 • Nieuwe Wetering

Doelgroep(en):

 • Spelen & Leren
 • Groen & Omgeving

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Natuurbelevingstuin De Bult Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

4 reacties
 • Chris van Haastert
  Geplaatst op 13:47h, 10 februari

  Het is zo belangrijk dat kinderen buiten kunnen zijn en leren omgaan met de natuur , waar natuurlijk ook spelen met water bijhoort.
  Daarom moeten we plekken als deze koesteren en kunnen daarbij alle hulp en bijdrage goed gebruiken..
  Vooral als dit op een goed verantwoorde manier gebeurt, dus moeten alle toestellen en andere apparaten wel in een goede conditie zijn en dat vraagt soms net even om dat beetje extra wat dan heel welkom is.

 • M. Derkse
  Geplaatst op 14:13h, 13 februari

  Een van de mooiste dingen die je een kind kan laten beleven is vrij uit buiten spelen. In de straat kan leuk zijn, maar spelen in de natuur met zand en water en klimmen en klauteren en kikkervisjes vangen en bloemen plukken mogen de kinderen van nu toch echt niet missen. Op De Bult kan dat allemaal zonder op het verkeer te hoeven letten, want dat is er stomweg niet. Samen met ouders en vriendjes en opa en oma picknicken maakt de dag compleet.
  Dit wordt allemaal door vrijwilligers gerealiseerd met een zéér krap budget. Elke ondersteuning is hard nodig om dit voort te kunnen zetten.

 • Aad van der Meer
  Geplaatst op 18:50h, 19 februari

  Er is in de gemeente geen speelwater plek voor kleine kinderen. Op De Bult kunnen de kinderen onverstoord spelen. De ouders kunnen erbij zitten en toezicht houden. Op De Bult zijn er nog meer speel toestellen waar de kinderen veilig heen kunnen lopen. In het voorjaar groeien er ook aardbeien en frambozen en bramen. In het najaar kunnen ze een appeltje eten. Ook is er een vlinder idylle waar ze de vlinders kunnen zien vliegen.

 • Silke van der Meer
  Geplaatst op 21:11h, 19 februari

  Ik sluit me hier helemaal bij aan. De snertplek op De Bult is zo’n toffe speelplek voor de kinderen! Heel belangrijk dat die in goede staat van onderhoud is. Een goed werkende pomp is daarbij een must. Het zou fantastisch zijn als het opknappen van de speelplek en de nieuwe pomp met de bijdrage van Unive gerealiseerd kan worden.