Het dak eraf bij Swiffers Hoeve

Omschrijving:

De grote schuur op het perceel van Stichting Swiffers Hoeve wordt op dit moment verbouwd, zodat er meer opvangplekken gerealiseerd worden voor dieren die ziek/gewond zijn en voor dieren waarvan de eigenaar (tijdelijk) niet meer voor hun dier kunnen zorgen door ziekte of overlijden.

De verbouwing schiet al aardig op, maar de financiële middelen zijn beperkt. Daarom koos men ervoor om het herstel/vernieuwen van het dak van de schuur voorlopig uit te stellen en prioriteit te geven aan meer opvangplekken. Het spaarpotje loopt snel leeg, waardoor er keuzes gemaakt moesten worden.

Helaas is de afgelopen maanden gebleken dat het dak minder water- en winddicht is dan verwacht. Afgelopen week lag er 10 centimeter stuifsneeuw, wat iets teveel van het goede bleek te zijn. Sneeuw kwam naar binnen door de dakpannen en meerdere lekkages zijn het gevolg.

Binnen gaat de verbouwing onverminderd door, om zo snel mogelijk inzetbaar te zijn voor extra dieren. De vraag om noodopvang is groter dan het huidige aanbod. Het zou zonde zijn als de verbouwing binnen moet worden stilgelegd, omdat een deel van de gelden voor de verbouwing gebruikt moet worden voor een nieuw dak op de schuur.

Dus… Het dak eraf bij Siffers Hoeve! En zo snel mogelijk een nieuw, water- en winddicht dak erop. Daarom draag ik Stichting Swiffers Hoeve aan als kandidaat voor de financiering van een nieuw dak op de opvangschuur.

Doelgroep:

Swiffers Hoeve vangt dieren op wanneer er sprake is van ziekte van dier of van mens. Wanneer het dier of de eigenaar van het dier (tijdelijk) niet meer kan zorgen voor het welzijn van het dier, wordt het opgevangen bij Stichting Swiffers Hoeve.

Het gaat zeker niet alleen om katten, honden, konijnen en cavia’s. De stichting werkt samen met Dierenambulance Alphen a/d Rijn e.o, en de Dieren Politie en vangt ook gevonden, gewonde of in beslag genomen geiten, kippen, ganzen, zwanen, varkentjes, pauwen, eenden, fretten etc. op.

Wanneer het dier gezondheidsproblemen heeft, wordt het niet alleen gevoerd en van een slaapplaats voorzien. Er is dagelijkse verzorging van wonden, tijdelijke hulp bij eten, liefdevolle aandacht bij kwetsbaarheid.
Dieren die tot rust zijn gekomen en die weer gezond zijn, worden zoveel mogelijk teruggezet in hun natuurlijke omgeving. Of, na herstel van hun eigenaren, terug gebracht naar hun baasjes.

Voor dieren die te kwetsbaar zijn om zichzelf te redden geldt, dat er een nieuw en passend huis voor hen gezocht wordt. En indien geen nieuw huis voorhanden is, mogen zij op Swiffers Hoeve blijven.

De Stichting is begin 2018 opgericht, maar staat al bij vele dieren en mensen in Kaag en Braassem in het hart gegrift. Ook particulieren weten Swiffers Hoeve steeds vaker te vinden met manke eenden, ontheemde kippen en verwaarloosde konijnen.

In de maanden april tot en met oktober stelt Swiffers Hoeve zich op woensdag- en zaterdagmiddag open voor publiek. Wie wil kan er zich er kosteloos een middag vermaken met de kinderen tussen de dieren. Men kan helpen met voeren en mesten, maar er mag ook gewoon geknuffeld worden met de dieren die dit toelaten. Er is altijd iemand aanwezig om toe te zien op het welzijn van de dieren. Omdat er geen kinderboerderij is in Kaag en Braassem, is Swiffers Hoeve al snel uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor dierenliefhebbers en hun kroost.

Mensen ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer, praten over wat er zoal te zien en te doen is op Swiffers Hoeve. Regelmatig melden zich middelbare scholieren met de vraag of zij een maatschappelijke stage mogen lopen bij Stichting Swiffers Hoeve.

En uit een vraag om eens langs te komen met een paar boerderijdieren die het aangenaam vinden om aangehaald te worden, is een “mobiele boerderij” ontstaan. Verzorgingshuizen en verpleeghuizen als ook (medisch) kinderdagverblijven worden op aanvraag een paar uur bezocht met een aantal dieren. Zowel mens als dier profiteert hiervan. Menig oudere met dementie kwam tijdelijk uit zijn of haar schulp om met glinsterende ogen te vertellen dat er thuis ook kippen en ganzen woonden.

Omdat Swiffers Hoeve het welzijn van dier en mens als doel heeft, worden voor deze bezoeken zeer geringe vergoedingen gevraagd. Alle medewerkers zijn vrijwilligers, de opbrengst van deze bezoekjes wordt gebruikt om voer en verzorgingsmiddelen voor de dieren te kopen.

De doelgroepen die de stichting bedient zijn dus:
– Kwetsbare dieren (gewond en/of ontheemd)
– Kinderen
– Kwetsbare kinderen (bv kinderen met een autisme spectrum stoornis, die zelf niet naar een kinderboerderij kunnen, maar die wel dieren kunnen ontvangen in een omgeving die vertrouwd is)
– Lerende adolescenten
– Ouders
– Kwetsbare volwassenen (bijv. volwassenen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek, Swiffers Hoeve biedt een informele ontmoetingsplek)
– Ouderen
– Kwetsbare ouderen (bijv. ouderen met eenzaamheidsproblematiek of dementie)

Details:

Ten behoeve van:

 • Stichting

Locatie(s):

 • Nieuwe Wetering

Doelgroep(en):

 • Zorg & Welzijn
 • Sport & Ontspanning
 • Spelen & Leren
 • Groen & Omgeving

Lees de reacties bij dit doel

Onderstaand leest u de motivaties waarom het doel Het dak eraf bij Swiffers Hoeve Samen met Univé 2019 zou moeten winnen. Het geven van nieuwe reacties is helaas niet meer mogelijk.

Let op: deze motivaties tellen niet als stem. De stemronde start op 29 april 2019.

19 reacties
 • Marjan de Peinder
  Geplaatst op 09:34h, 27 februari

  De reden waarom Swiffershoeve dit moet winnen? Dan zou je eigenlijk een dagje mee moeten gaan naar een verzorgingshuis. Een oude dame die weg zakt in haar dementie en haar eigen, zo kleine wereldje, waar een glimlach door breekt op het moment dat er een poes of konijn op schoot zit. Daarom! Swiffershoeve brengt mens en dier bib elkaar die in deze wereld eigenlijk geen plekje meer hebben.

 • Denise
  Geplaatst op 09:44h, 27 februari

  Er wordt hard gewerkt om de schuur te verbouwen tot dierenopvang. Door de sneeuwval van de afgelopen winter blijkt het dak slechter dan gedacht en moet deze zo snel mogelijk gerenoveerd worden. Dus: het dak eraf! En zo snel mogelijk een nieuw dak erop, zodat er nog meer zieke en gewonde dieren of dieren voor zieke mensen opgevangen kan worden! De liefde voor dieren staat centraal op Swiffers Hoeve. 24 uur per dag, 7 dagen per week draait de zorg voor de dieren door. Swiffers Hoeve verdient dit geldbedrag om de opvang af te maken!

 • Kevin van der Wijden
  Geplaatst op 09:49h, 27 februari

  Swiffers Hoeve is een prachtige plek waarbij de liefde voor dieren centraal staat. Gewonde en zwakke dieren komen bij Swiffers Hoeve om aan te sterken om vervolgens weer vrij de natuur in te kunnen. Ook gaat Swiffers Hoeve bij o.a. verzorgingshuizen langs om de mensen daar een prachtige dag te geven waarbij knuffelen met dieren centraal staat. Op deze dagen komt naar voren hoe mooi en waardevol de liefde van dieren kan zijn. Om de zieke en gewonde dieren nog beter op te kunnen vangen is vervanging van het dak van de schuur er gewenst, daarom zou deze actie een ontzettende steun zijn voor Swiffers Hoeve!

 • Yvette damen
  Geplaatst op 10:56h, 27 februari

  Mijn plekje om even te zijn wie ik ben…

 • Andrea Kemp van Zanten
  Geplaatst op 11:50h, 27 februari

  Het dak van de opvangplekken van de Swiffers Hoeve moet gerepareerd worden. Zonder waterdicht dak geen droge en warme hulp voor de dieren. De Swiffers Hoeve zet zich natuurlijk in voor de dieren maar waar ook kinderen, ouders en ouderen heel veel plezier aan beleven.

 • Inge Knuysting
  Geplaatst op 13:22h, 27 februari

  simpel… gewoon nodig voor de goede opvang van dieren… en daarmee mensen te plezieren!

 • cor van der zwet
  Geplaatst op 18:22h, 27 februari

  geweldig doel voor zowel mens als dier, en zeker de laatste omdat we het met z;n allen zo druk hebben, vergeten we vaak het welzijn van de dieren

 • Sandra
  Geplaatst op 19:59h, 27 februari

  Als mensen zich met zoveel hart en ziel zich inzetten voor het maatschappelijk belang maar vooral voor mens en dier, dan verdienen ze het om het dak te vervangen.
  Het is altijd nokkie’s wens geweest en nu deze in vervulling is gegaan en zij dag en nacht mens en dier helpt verdient zij hét, samen met haar gezin en vrijwilligers om het dak te maken zodat de dieren een veilig en warm onderdak krijgen.

 • Pim Heemskerk
  Geplaatst op 21:40h, 27 februari

  Ik vind dat swiffershoeve moet winnen omdat deze mensen twee sociale problemen met heel liefde oplossen: enerzijds dieren helpen in uitzichtloze toestanden en anderzijds eenzaamheid bij ouderen verminderen door ze op te vrolijken met zeer regelmatige bezoekjes met de dieren. Naar mijn mening hebben deze mensen die al hun energie en geld in deze “hobby” een financiële steun meer dan verdient!

 • Wilma Platteel
  Geplaatst op 23:02h, 27 februari

  De dame van swiffers hoeve is van het allerbeste hout gesneden . Onvermoeibaar staat ze klaar met haar vrijwilligers team om ontheemde en gewonde dieren een goede opvang te geven . Dit in samen werking met de dierenambulance Alphen aan de Rijn . Tevens regering zij allerlei educatieve middagen om kinderen met dieren kennis te laten maken . Dus dat dak !!! Dat verdient zij met haar team .

 • Ginet
  Geplaatst op 03:35h, 03 maart

  Het dak van de schuur moet zo snel mogelijk vervangen, om de kwetsbare, opgevangen dieren een droge en winddichte plek te kunnen garanderen. De mensen van Swiffershoeve lopen de benen uit het lijf voor ieder dier dat hulp nodig heeft. Van een musje tot een zwaan, van een konijn tot een varken, van huisdieren tot in het wild levende dieren, Swiffershoeve is er voor ieder dier! Daarnaast is Swiffershoeve er ook voor mensen die troost/hulp/liefde putten uit de bezoekjes van de mobiele kinderboerderij. Geef ze de kans om nog neer dieren nog beter te helpen en stem op Swiffershoeve.

 • Ron loos
  Geplaatst op 08:07h, 03 maart

  Waarom niet???
  Zoals je kan zien doet deze stichting meer dan goed voor mens en dier.
  Ik zie dat als ze in een verzorgingshuis zijn geweest niet alleen de bewoners maar ook de familie en verzorgend personeel er een enorme boost van krijgt.
  Wat zou het zonde zijn als deze vrijwilligers hier niet meer mee door kunnen gaan omdat de locatie niet functioneert.

 • Kim van den Haak
  Geplaatst op 10:51h, 09 maart

  Swiffers Hoeve is een prachtige stichting die zich voor 1000% inzet voor mens en dier. Een hartverwarmende stichting die een financiële steun voor het maken van het dak goed kan gebruiken! Ze verdienen het! ❤️

 • Sylvia Glasbergen
  Geplaatst op 10:52h, 09 maart

  Swiffershoeve is een plek zoals het in de ideale wereld zou moeten zijn. Mens en dier die met en naast elkaar leven. Waar dieren die het even niet zo goed doen een kans krijgen en deze ook met succes pakken. Waar mensen zich even kunnen distantiëren van de dagelijkse sleur.
  Oudere, demente of zieke mensen die bezocht worden door de dieren bij hun zorginstelling, zodat zij ook nog kunnen genieten van de dieren en plezier kunnen beleven omdat er bijvoorbeeld een ei wordt gelegd op schoot.
  De schuur gaat er voor zorgen dat mensen die naar een verzorgingshuis moeten verhuizen niet abrupt afscheid hoeven te nemen van hun geliefde huisdier, naar samen met Swiffershoeve op zoek kunnen gaan naar een ander thuis. En in de tussentijd kunnen ze ze gewoon bezoeken. Daar is een waterdicht dak wel echt bij gewenst
  Dus niet alleen de dieren worden geholpen, maar ook de mensen. Lijkt mij een heel goed doel om te steunen.

 • SEP Steinmann
  Geplaatst op 11:34h, 09 maart

  Stichting Swiffers Hoeve kan veel leed verlichten en verhelpen en vreugde brengen bij dier en mens van alle leeftijden. Het grootste deel van de zorg en aandacht zijn voorhanden. Persoonlijke inzet en liefde kosten niets. Helaas is een versleten dak niet te repareren met slechts aandacht en liefde. Nieuwe dakbedekking en montage door een vakman werken in dit geval echt beter.
  Daarom steun ik Swiffers Hoeve in haar aanvraag voor een nieuw dak. Zo kan deze schuilplek voor velen de warmte, veiligheid en liefde waar om zij bekend staat blijven garanderen.

 • Lindsey vd Wijden
  Geplaatst op 12:03h, 09 maart

  Letterlijk het dak eraf bij swiffers hoeve! Een nieuw dak voor de schuur is zo hard nodig om dieren op te blijven vangen. Swiffers hoeve verdient hierbij een financiële ondersteuning. Mensen die altijd met liefde voor dieren zorgen en zo ondersteuning bieden voor mens en dier verdienen zeker ook een steuntje in de rug.

 • Sindy van haestregt
  Geplaatst op 12:06h, 09 maart

  Zoveel liefde voor mens en dier verdient een mooie bijdrage om de schuur op te knappen! Er word al zo hard gewerkt dat dit steuntje in de rug meer dan verdient is!!

 • Thea
  Geplaatst op 16:06h, 09 maart

  Het dak eraf en een nieuw dak erop! Het zou goud zijn voor de mensen en dieren van de swiffershoeve. Goed zijn voor mens en dier vanuit deze mooie locatie. Al zoveel bereikt in de afgelopen jaren, nog zoveel plannen voor de toekomst. Deze steun in de rug is zo welkom!!!

 • Pam Strijk -de Goeij
  Geplaatst op 19:53h, 09 maart

  Ze verdienen het gewoon, werken zo hard om het voor iedereen ideaal te maken en met zoveel liefde,voor alle mensen en dieren!,